Θρήνος! Πέθανε γνωστή Ελληνίδα τραγουδίστρια! [video]

nantia-konstntopoupou
Έφυγε από τη ζωή η τραγουδίστρια...
Νάντια Κωνσταντοπούλου, νικημένη από το Αλτσχάιμερ. Ήταν σπουδαία τραγουδίστρια της ελαφράς μουσικής με διεθνή καριέρα και στιχουργός, γεννημένη το 1933, σύζυγος του επίσης διακεκριμένου τραγουδοποιού και συνθέτη Τάκη Μωράκη (παντρεύτηκαν το 1961). Διετέλεσε «πρώτη διδάξασα» σε πολλά από τα τραγούδια του Μωράκη.

Πρωτοεμφανίστηκε στο επαγγελματικό τραγούδι το 1958 και τον επόμενο χρόνο ηχογράφησε το πρώτο της τραγούδι («Θα σ’ αγαπώ κάθε μέρα πιο πολύ» του Ζ. Κορινθίου).
Προηγουμένως, ήταν υπάλληλος στη δισκοθήκη της Ραδιοφωνίας, από την οποία απολύθηκε (λόγω ασυμβίβαστου) όταν έκανε μια εμφάνιση στα «Αστέρια», αντικαθιστώντας τη Νάνα Μούσχουρη.

Κατόπιν, με προτροπή του Γ. Μουζάκη, εμφανίστηκε στο ελαφρό μουσικό θέατρο («Ροζ μπαλέτα», «Τριάντα κότες κι ένας κόκορας», κ.λπ.) και γνώρισε τον Μωράκη. Ερμηνεύοντας τραγούδια του συζύγου της, μετείχε σε διάφορα Φεστιβάλ και κέρδισε αρκετά βραβεία.

Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας της ερμήνευσε τραγούδια και άλλων εκλεκτών συνθετών (μεταξύ των οποίων του Μ. Πλέσσα, του Κ. Χατζή, με ιδιαίτερη επιτυχία του Ανδρέα Χατζηαποστόλου, κ.ά.). Το 1996 επισκέφθηκε την Αμερική και πραγματοποίησε ορισμένες εμφανίσεις.

Η κηδεία της θα γίνει την Τετάρτη στις 3μμ στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

loading...
Share on Google plus

Σχετικά με Tromero.eu

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας σχετικά με το 'αρθρο με ευγενικό τρόπο. Η άποψή σας ειναι πολύ πολύτιμη.Σας ευχαριστούμε.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχολια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας ειναι πολύ πολύτιμη γιά εμάς για να συνεχίσουμε.Σας ευχαριστούμε.